© Photo News

‘Nog een sprankeltje hoop’ voor crossterrein Maaseik

“Als het Hof van Beroep in Antwerpen ons eind deze maand geen gelijk geeft, is de strijd voor motorcross in Neeroeteren zo goed als gestreden”, zegt Kevin Moonen van MC Maasland.

Philip pergens

“Dan is het vat af. Maar we hebben nog een sprankeltje hoop”. De rechter spreekt zich op 29 oktober uit over het feit of het crossterrein in de Kiezelgroeve moet hersteld worden in zijn oorspronkelijke staat, een natuurgebied. Welke uitspraak ook volgt, door de ondertussen verloederde staat van het gebied, wordt het in elk geval nog een hele klus.

Alle gebouwen en het materiaal dat gebruikt werd tijdens de glorieperiode van MC Maasland staan nog op het vroegere motorcrossterrein in Neeroeteren. De club mocht ook niets meer veranderen door de gerechtelijke procedure. Zowel de stedenbouwkundige inspectie als de buren van Leefbaar Waarloos voeren al jaren een juridische strijd tegen motorcross in de ‘Koel’. Eind deze maand komt daar een einde aan. Als de rechter in beroep beslist dat de gebouwen op het crossterrein niet moeten afgebroken worden, wil MC Maasland er nog iets van proberen te maken. “Ik denk dat we kans maken”, gaat Kevin Moonen verder. “Een regularisatie tot een gebied voor (zachte) recreatie is dan het doel. Desnoods om alleen maar een vergunning voor een paar crossen per jaar te krijgen.”

Lees het volledige artikel in uw krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer