Uitbater bar zwaargewond bij schietpartij in Elsene

Print
Elsene -

Bij een schietpartij in een bar in Elsene is in de nacht van zaterdag op zondag een 47-jarige man zwaargewond geraakt. Het gaat om de uitbater van de bar, die een kogel in de buik kreeg. Dat meldt het Brusselse parket. De dader van de schietpartij, een 42-jarige man, is opgepakt, net als zijn 53-jarige kompaan. De aanleiding voor de schietpartij is nog niet duidelijk.

De twee mannen waren de bar in de Defacqzstraat rond 02.00 uur binnengestapt. De jongste had een vuurwapen bij en kreeg het vrijwel onmiddellijk aan de stok met de uitbater. In de fikse ruzie tussen beide mannen, haalde de man zijn vuurwapen boven en loste drie schoten. Eén daarvan raakte de uitbater in de buik. De andere aanwezigen in de bar overmeesterden de schutter, die daarbij verschillende klappen opliep, en hielden hem ter plaatse tot de politie en de hulpdiensten aankwamen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, terwijl de politie de schutter en zijn kompaan, die de hele tijd passief was gebleven, meenamen voor verhoor.

Het Brusselse parket ging zondagochtend ter plaatse, vergezeld van een onderzoeksrechter en het gerechtelijk labo. Het parket heeft tevens een gerechtelijk onderzoek geopend voor poging doodslag.