Tafeltennis: A ploeg alleen leider

Print
Tafeltennis: A ploeg alleen leider

Foto: Johan Carna

Eksel

Hechtel-Eksel - Duidelijke overwinningen, duidelijke verliezen, dat was de eindbalans van de derde speeldag voor TTC Hechtel-Eksel. Nu al staat de A ploeg alleen aan de leiding in tweede provinciale A, maar de grote kleppers moeten nog komen.

A PLOEG – TTC MORATA MOL B: 15-1
Een ontmoeting waarbij er geen enkele match in vijf sets gespeeld worden, het gebeurd niet veel. De A ploeg, dit keer met Peter Bollen in de basis, liet er geen gras over groeien en behaalde zo terug hun drie punten. Nochtans werden er enkele sets heel nipt beslecht. Zo won Johan Carna moeizaam tegen ex clubgenoot Glenn Mentens. Zowel Peter, Stijn Marcoen en Johan wonnen al hun matchen. Gijs Kuppens moest zijn meerdere erkennen in zijn laatste partij. Dit was vooral te wijten aan concentratieverlies.

B PLOEG – TTC HOESELT E: 7-9
Even ter herinnering, de eerste match werd gewonnen met 9-7, de tweede eindigde op 8-8 en nu werd het 7-9 voor de bezoekers. Om maar aan te duiden dat winst of verlies héél nabij liggen. Hoeselt heeft dan eveneens de luxe om de ploeg te versterken door het groot aantal leden in de club. Nieuwkomer Jimmy Meuwis (zie foto) zorgde terug voor drie eindoverwinningen en toont zo al aan een vaste waarde te worden. Thieu Beliën en Ben Van Gerven wonnen beiden twee matchen. Minder goed verging het Dries Theunissen. Hij treedt dit seizoen voor het eerst aan in tweede provinciale en merkt zelf op dat het toch iets vlugger gaat dan vorig seizoen. Hij verloor wel twee matchen in de vijfde en beslissende set.

C PLOEG – TTC LOMMEL A: 6-10
Drie partijen eindigden met 10-12 in de laatste en vijfde set waardoor een 9-7 eindwinst ook in de mogelijkheid lag. Spijtig genoeg werd het dus een 6-10 verlies. Uitblinker van de avond was Stef Bollen, hij won al zijn matchen. Hans Dierick (twee verloren vijfsetters) en Christiane Vanchaze wonnen één match terwijl Fien Vleugels (één verloren vijfsetter) geen match kon binnenhalen.

D PLOEG – TTC HOESELT H: 1-15
Een wederoptredende Francy “Fonny” Schoofs, die na een onderbreking van vijf seizoenen terug is begonnen met spelen, zorgde voor de eerredder bij de D ploeg. Niet abnormaal dat ze zo de boot ingingen, want de tegenpartij was individueel hoger geklasseerd. Ondanks de grote inzet van onze mannen, zat er echter niet meer in. Zowel Jos Bollen, Ruddi Poelmans en Martyn Smeers moesten scoreloos de zaal verlaten.

E PLOEG – TTC MOLENBEERSEL D: 15-1
Twee evenwichtige ploegen stonden tegenover elkaar, maar wat een duidelijk overwicht in de uitslag. Leendert Weytjens, vorige week nog vernoemd geen training gevolgd te hebben, bewees onmiddellijk dat training nu wel zijn vruchten afleverde. Hij won knap al zijn matchen. Bart Loenders, bijna altijd regelmatig in zijn matchen, won eveneens al zijn partijen. Opmerkelijk was ook de vier op vier voor Ward Bollen. Ook hij speelde niet meer sinds seizoen 2009-2010. Jasper Davids, die op het allerlaatste moment nog inviel voor een afwezige spelers, won knap drie matchen.

F PLOEG – TTC MORATA MOL F: 3-13
Bij de F ploeg was er ook een primeur. Erik Van Dyck, onze rolstoelspeler, trad namelijk voor de eerste keer aan in de reguliere competitie. Hij had voordien al enkele G-tornooien gespeeld. Knap was wel dat onze “youngsters” Kamiel Thijs, Siemen Vuegen en Ramon Craeghs onze Erik de ganse avond prachtig begeleid hebben met de verplaatsing in de rolstoel en het rapen van de balletjes. Ook de tegenpartij uit Mol heeft daarbij flink hun steentje bijgedragen. Chapeau jongens! De apotheose was echter het moment dat Erik dan ook nog een match won (setstand 3-2). Voor zijn laatste punt was de ganse zaal dan ook in spanning aan het volgen en een spontaan applaus weerklonk dan ook bij het behalen van de winst. Proficiat Erik, maar ook aan Kamiel en Siemen, die eveneens een match wonnen. Enkel Ramon moest het zonder overwinning stellen, maar hij speelde wel heel degelijke matchen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio