Sparvoc wint Maaslandse derby van Eisden

Print
Sparvoc wint Maaslandse derby van Eisden

Foto: Philippe Paulissen

Lanaken - Na heropgevist te zijn geweest als beste verliezer in de eerste ronde van de Beker van Limburg stond na een herloting de dubbele confrontatie met Eisden op het programma. Het talrijk opgekomen publiek kreeg een pittige Maaslandse derby voorgeschoteld waarin het thuispubliek het hardst kon juichen.

Hulselmans werkte al snel de voorgift van Eisden weg met enkele gerichte opslagen (2-2) Maar de opening van set 1 was voor Eisden(4-8). Nelissen en Mommen scoorden vlot aan de buitenkant. Conings bracht Sparvoc nog langszij over 17-17 maar Eisden panikeerde niet en won de eerste set met het kleinste verschil 23-25.
Vergelijkbaar beeld in set 2. De start is voor Eisden maar via enkele goede opslagen van Hulselmans dicht Sparvoc de kloof bij 15-15. Bij Eisden neemt de foutenlast toe en Paulissen blokt naar 25-21
Sparvoc blijft het moeilijk hebben om het juiste ritme te vinden en Eisden profiteert optimaal van de persoonlijke fouten van Lanaken. Bij 7-14 lijkt Eisden de derde set makkelijk naar zich toe te trekken. Sparvoc geeft echter niet af en komt terug tot 15-16 en zelfs 20-17 onder impuls van Palmans. De ingekomen Panis (ex-Lanaken) brengt opnieuw vuur bij Eisden en forceert zo een 23-25 setwinst.
Sparvoc begon set 4 met de rug tegen de muur, Pelgrims serveert naar 0-4. Conings slaat terug vanop de opslaglijn en brengt Sparvoc terug langszij, 4-4. Sparvoc vindt eindelijk een antwoord op de aanvallen van Nelissen en Mommen en blokt via Hulselmans en Grootaers naar 12-8. Bij Eisden neemt de foutenlast toe en Sparvoc controleert naar 25-22
In set 5 lijkt Sparvoc bevrijdt en onder impuls van het talrijk opgekomen publiek staat er in geen tijd 9-6. Sparvoc kan nu wel doorduwen en speelt enthousiast naar 15-8 setwinst.

Opstelling
Lanaken: Hulselmans/Conings/Paulissen/Letihon/Palmans/Grootaers
Kwamen in: Van den Boorn/Panis
Eisden: Pelgrims/Mommen/Beenders/Beuten/Nelissen/Beckers
Kwamen in: Poosen/Panis/Vos

Bijzonderheden: Panis/Poosen/Nelissen/Beenders/Beckers van Eisden hebben allemaal bij Lanaken gespeeld.
Letihon en Van Mölken maakten 2 seizoen geleden de overstap van Eisden naar Lanaken.
Panis M en Panis F zijn broers en zonen van Sparvoc coryfee Marc Panis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio