Bewolkt met af en toe zon boven westen van het land

Print
Bewolkt met af en toe zon boven westen van het land

Foto: Archiefbeeld

Over de oostelijke helft van het land blijft het zondagmiddag zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen. Elders is het vrijwel droog en vooral in het westen is er ook af en toe zon. Er waait een zwakke tot matige noordenwind. De maxima bedragen 10 graden in de Ardennen, 14 graden in het centrum tot 17 graden in het westen van het land.

Zondagavond en -nacht is het overal bewolkt met plaatselijk wat lichte regen. Later wordt het droog over het oosten, waar dan wel mist kan ontstaan. Minima: 7 tot 11 graden.

Maandagochtend is het eerst grijs. Nadien zijn er perioden met zon. In de loop van de namiddag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe, ‘s avonds en ‘s nachts gevolgd door regen. Er waait een matige, aan zee later een vrij krachtige zuidoostenwind. Maxima: 12 tot 17 graden.

Van dinsdag tot en met zaterdag wordt licht wisselvallig weer verwacht met soms regen of enkele buien. De middagtemperatuur schommelt dinsdag rond 16 graden. Woensdag en in de tweede helft van de week komt het kwik ‘s middags uit op zowat 19 graden.

(belga)