© AFP

‘Moordverdachte Brits meisje Alice Gross dood teruggevonden in bos’

De Britse politie gaat ervan uit dat ze de moordverdachte van het Britse schoolmeisje Alice Gross gevonden hebben. De man zou zichzelf hebben opgehangen in Boston Manor Park, op wandelafstand van waar het lichaam van Gross werd teruggevonden.

mige

De Let Arnis Zalkalns werd eerder al veroordeeld voor de moord op zijn vrouw, en was meteen na de verdwijning de hoofdverdachte in de zaak rondom Gross. Het veertienjarige meisje werd eerder deze week gevonden in de rivier Brent in West-Londen.

Scotland Yard liet gisteren weten nog volop vaststellingen te doen, maar ze gingen ervan uit dat het nieuwe lichaam wel degelijk dat van de Let was. De familie van Gross werd al ingelicht. Vandaag zou het lichaam pas uit het park weggehaald worden. ‘Het lichaam was al in vergevorderde staat van ontbinding toen we het aantroffen, door de natuuromgeving duurt het nu langer vooraleer het forensische team alles heeft onderzocht’, liet Scotland Yard nog weten.

Buurtbewoners stellen zich ondertussen ernstige vragen bij de zoektechnieken van de politie. Een week voor de ontdekking kamden agenten namelijk dezelfde streek uit, zonder het lichaam van Arnis Zalkalns te ontdekken.