Lommel speelt gelijk bij Tubeke

Print
Lommel speelt gelijk bij Tubeke

Foto: GTG

Lommel United heeft zondagnamiddag op bezoek in Tubeke 2-2 gelijkgespeeld.

Lommel nam een droomstart in Tubeke. Er was nog geen enkele vorm van opwinding geweest toen Scheelen met een splijtende pass Degeling bereikte. Die legde af op de inlopende Debauve en keeper Goblet stond perplex op de schicht in de benedenhoek: 0-1.

Maar zoals  al vaker dit seizoen draaide de eerste tegenstoot uit op een doelpunt. Diané verstuurde een hoge voorzet op links, Liard mocht ongehinderd afdrukken in de zestienmeter en de eveneens vrijstaande Hwang tikte de van de paal terugkaatsende bal simpel binnen: 1-1.

Daarna stak United weer even een tandje bij. Scheelen werd in kansrijke positie 'gesandwiched' door een overmacht aan verdedigers en Goblet stond op de juiste plaats bij een knappe kopstoot van Lenaerts.

Lommel begon in de vijfde versnelling aan de tweede helft. Met onmiddellijk succes. De ingestudeerde (lage) hoekschop kwam van Goossens en Trossard vond de grabbelende Goblet in gebreke: 1-2.

Toen Kheyari even later overdreven rood kreeg voor een tackle op diezelfde Goossens kookte het potje van zijn ploegmaat Diané over. Hij slaagde erin om binnen de minuut een dubbele boeking te versieren voor protest en plots waren 'les Sang et Or' nog met negen.

Lommel numeriek op rozen dus. Maar in de praktijk draaide het heel anders uit. Trossard, Regales, Gueroui:  alledrie kregen ze uitgelezen kansen om het zieltogende Tubeke de doodsteek te geven. Niet dus. Met fatale afloop. Er was een gecontesteerd handspel van Goossens op een uithaal van Doumbouya en de dankbare Liard schoot zijn ploeg vanop de stip in extase: 2-2.       
 

Herbeleef de wedstrijd hier.

We zijn nog op zoek naar enthousiaste mensen voor de live verslaggeving van de wedstrijden van Lommel United en Patro Eisden. Interesse? Mail ons: actuanet@concentra.be