EREDIVISIE. Ajax morst punten, PSV en Feyenoord winnen makkelijk

Print
Op de achtste speeldag in de Eredivisie kwam Ajax niet verder dan 0-0 tegen PEC Zwolle. Omdat PSV met 3-0 won van Excelsior, zijn de Eindhovenaars nu alleen leider. Ook Feyenoord won, met 4-0 van Groningen. AZ speelde 2-2 tegen Twente. Jan Wuytens bleef hele de match op de bank.

Bij PSV tekenden Adam Maher, Luciano Narsingh en Jurgen Locadia voor de doelpunten. PSV eindigde de wedstrijd wel met tien na rood voor Jeffrey Bruma. 

Owngoal van Derijck

Vitesse gaf ADO Den Haag een stevig pak voor de broek. Bij de rust stond het al 5-1 voor de thuisploeg, eindstand was 6-1. Timothy Derijck maakte een ongelukkige owngoal.Leerdam knalde Vitesse al na vijf minuten op rozen en tien minuten later al stond hij op de juiste plaats om achter zijn steunbeen de 2-0 binnen te tikken. Kramer zorgde voor de aansluitingstreffer, maar een eigen doelpunt van onze landgenoot Timothy Derijck en een vrije trap en penalty van Vejinovic zorgden voor een zware 5-1 ruststand.

In de tweede helft mocht Vejinovic alweer vanop de stip nog zijn derde maken voor de thuisploeg. Vitesse staat zo weer in de middenmoot, ADO blijft op een degradatieplaats.

Willem II heeft Heerenveen verslagen met 2-1. Aan de rust stond Heerenveen nochtans 0-1 voor, maar in de tweede helft ging de thuisploeg op en over de bezoekers uit Friesland. Dries Wuytens kopte de gelijkmaker tegen de netten, Ondaan zorgde drie minuten voor tijd voor de 2-1. Willem II staat zo op een mooie achtste plaats, Heerenveen staat drie plaatsen hoger op plaats vijf maar ziet Willem II tot op twee punten naderen.

Vrijdag

Vitesse - ADO Den Haag 6-1

Zaterdag

Heracles - NAC 6-1

Willem II - Heerenveen 2-1

Cambuur - Dordrecht 4-1

Utrecht - Go Ahead Eagles 2-3

Zondag

PSV - Excelsior 3-0

Feyenoord - Groningen 4-0

AZ Alkmaar - Twente 2-2

Ajax - PEC Zwolle 0-0

Klik hier voor de stand in de Eredivisie