TWEEDE KLASSE. OHL verzekert zich van eindronde

Print
TWEEDE KLASSE. OHL verzekert zich van eindronde

Foto: vel

Oud-Heverlee Leuven is de winnaar van de eerste periode in de Proximus League. Zondag won OHL op eigen veld met 2-1 van rode lantaarn Geel en verzekerde zich zo van deelname aan de eindronde.
Met 22 punten na tien speeldagen tellen de Leuvenaars 1 punt meer dan Eupen, dat met 3-0 won van Sint-Truiden.
Virton, dat met 1-2 ging winnen bij Seraing, is voorlopig derde met 20 punten.
Eendracht Aalst heeft als vierde, op 4 punten van OHL, de top 3 in het vizier. Zondag raakte het team wel niet verder dan 1-1 thuis tegen Roeselare. Het ambitieuze STVV staat vijfde met 17 punten maar heeft wel een match minder gespeeld (tegen Tubeke).

Bergen verbeterde nogmaals het doelpuntensaldo en sleepte een logische zege in de wacht. Doelman Coenen pareerde snel een eerste kans van Ferber. Gnohere versierde na de vrij eentonige start zijn negende seizoenstreffer alvorens wat later de strijd te moeten staken.

Zijn vervanger Loris Brogno nam perfect de fakkel van de lokale topschutter over, hij kraakte eerst een droomkans doch dwong even later de verlossende penalty af. Ondertussen hield doelman Saussez zijn netten schoon op pogingen van Dessaere en Dheur. Later gunde hij ook Van Welkenhuyzen de eerreddende treffer niet. Brogno bleef de show stelen en plaatste een orgelpunt op een razendsnelle tegenaanval. Eindstand: 4-0.

Bergen staat nu op plaats zes, bij Woluwe-Zaventem gaan de oranje waarschuwingslichten knipperen. Als Geel zondag wint tegen OHL, is Woluwe-Zaventem de nieuwe rode lantaarn.

Uitslagen

Bergen - Woluwe-Zaventem 4-0

Aalst - Roeselare 1-1

Dessel - Patro Eisden 1-2

Eupen - Sint Truiden 3-0

Antwerp - WS Brussel 1-1

Racing Mechelen - Heist 2-1

OHL - Geel 2-1

Seraing - Virton 1-2

Tubeke - Lommel 2-2