MOESKROEN-PERUWELZ - KV MECHELEN 1-1

Bateau bezorgt KV Mechelen eerste punt buitenshuis

Print
Bateau bezorgt KV Mechelen eerste punt buitenshuis

Foto: Belga

KV Mechelen heeft in extremis een punt mee kunnen pakken naar huis. Tegen Moeskroen-Péruwelz keek het de hele tweede helft tegen een nederlaag aan, maar Sheldon Bateau kopte de gelijkmaker één minuut voor tijd tegen de netten. KV Mechelen staat zo gedeeld zevende, Moeskroen-Péruwelz zakt weg naar plaats elf.

Moeskroen-Péruwelz en KV Mechelen hadden er duidelijk zin in. De wedstrijd begon dan ook met een stevig tempo met kansen aan beide kanten. Het was pas na 20 minuten dat er een minpuntje kon opgetekend worden. Gelegenheidsdoelman Patrick De Vlamynck ging de mist in bij een vrije trap, maar gelukkig voor Moeskroen was er niemand van Mechelen bij de pinken om de fout cash uit te betalen. Door een stevige regenvlaag verwaterde het spel wat, Veselinovic leek er echter geen last van te hebben en kopte tegen de paal.

KV Mechelen nam stilletjesaan het commando over maar vergat af te werken. Thuisploeg Moeskroen kon dan ook tevreden zijn met een 0-0 aan de rust. Vijf minuten na de rust zorgde Langil voor een verrassende voorsprong, hij werkte heerlijk af via de winkelhaak op aangeven van een bedrijvige Diaby.

De bezoekers waren van slag, Moeskroen probeerde dan ook de wedstrijd dood te maken met een tweede treffer, maar die kwam er niet. Dingome schoot een goede kans ver over doel. Even later miste revelatie Diaby ook het doel, hij plaatste de bal een metertje naast het doel van Biebauw. Mechelen leek opnieuw af te stevenen op een uitnederlaag, maar in de 89e minuut gebeurde dan toch het onmogelijke! Bateau kopte zowaar de 1-1 tegen de netten en deed de tribunes van Le Cannonier verstommen.

Opmerkelijk

Na tien speeldagen heeft KV Mechelen eindelijk een punt beet buitenshuis. Het beschikt gelukkig over een goede thuisreputatie en staat zo mooi op plaats zeven te pronken.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Herbeleef de wedstrijd van minuut tot minuut!

Hoogtepunten:

3’ - Wat een kans voor KVM. De bal komt perfect bij Hanni terecht die aan het halve maantje zo goed als alleen kan aanleggen. De Vlamynck pareert het schot uitstekend. Dit was een uitgelezen kans op de 0-1!

12’ - Beide ploegen hebben zich in de eerste tien minuten al 100% gegeven. Dat resulteert in een match met een ijzingwekkend hoog tempo en kansen langs beide kanten.

20’ - Patrick de Vlamynck slaat helemaal mis na een vrije trap van Tim Mathys. Gelukkig voor de doelman is er geen KVM-speler gevolgd.

33’ - Dalibor Veselinovic wordt door Rits moederziel alleen op weg naar doel gezet. De boomlange aanvaller lijkt niet te gaan falen maar zijn schot belandt in laatste instantie toch nog op het doelkader.

35’ - Alweer een niet te missen kans voor de Mechelaars die gemist wordt. Veselinovic loopt goed door, bedient Rits die terug wil leggen op een vrijstaande Veselinovic. Hanni pikt de bal echter op en dribbelt zich een weg naar doel. De Fransman heeft dan te veel tijd nodig en besluit met een slap schotje. Hij had de bal beter naar de Serviër laten lopen die ook vrij stond.

44’ - Snelgenomen vrije trap die Vandendriessche goed op weg zet op de flank. De kapitein kapt zijn verdediger uit en schildert het leer dan tegen de lat. De herneming zorgt voor geen nieuwe doelkans.

50’ - GOAL - Fantastische aanval opgezet door Diaby die zich langs de flank sleept en net voor Biebauw Langil bedient die de bal met een knal binnen werkt. De thuisploeg op voorsprong dus een klein feestje in Le Cannonier!

54’ - Bijna was daar de 2-0. Dingome neemt de bal prima mee en vindt dan een beetje ruimte voor een schot. Hij krult de bal echter ver over doel. Met een beetje meer beheersing zat die bal.

63’ - Een perfecte steekbal waardoor Diaby helemaal alleen op Biebauw kan afgaan. De aanvaller houdt het hoofd niet koel en plaatst de bal een metertje naast de goal.

75’ - Nauwelijks nog échte kansen voor Mechelen. Van Damme kopt een corner hoog over. Het zal allemaal wat beter moeten, willen de Maneblussers nog iets meenemen uit Moeskroen.

81’ - Kansen krijgt KVM voorlopig niet meer. Zelfs rots in de branding Cordaro kan na zijn invalbeurt niet veel klaarkrijgen. Hij verspeelt de bal knullig aan de thuisploeg

89’ - GOAL - Iets met een vel en een beer voor de supporters van Les Hurles. Bateau kan op een corner vrijstaand de bal langs de Vlamynck koppen. Het staat in extremis nog 1-1. Het eerste uitpunt voor de Kakkers?