LIERSE - ZULTE WAREGEM 3-1

Zulte Waregem alleen laatste na pijnlijke nederlaag

Print
Zulte Waregem alleen laatste na pijnlijke nederlaag

Foto: Photo News

Lierse heeft de rode lantaarn aan Zulte Waregem doorgegeven na een duidelijke 3-1 overwinning. Nochtans kwam Zulte Waregem in de eerste helft op voorsprong, maar in de tweede helft verdronken de troepen van Dury na twee rode kaarten. Zulte Waregem staat verrassend laatste met zes op dertig.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Zulte Waregem in de eerste helft. Op het Lisp begonnen de bezoekers uit Waregem afwachtend, maar in de 24e minuut bezorgde Sylla Dury een sprankeltje hoop. Hij werkte beheerst af op aangeven van Cissako en scoorde een levensbelangrijke goal. Lierse kon tot het doelpunt daar bijzonder weinig tegenover stellen, maar leek beter te gaan voetballen eens het van moeten was.

Na 33 minuten verloste Keita de Pallieters dan met een knap doelpunt. De aanvaller nam de bal randje buitenspel mee en knalde via de binnenkant van de paal de gelijkmaker tegen de netten. De match was weer helemaal open, de tweede helft zou beslissen wie er uit de crisis zou raken.

Dat leek in eerste instantie Zulte Waregem te worden. De bezoekers voetbalden enkele goede kansen bijeen, maar konden de gekke Bajkovic niet bedreigen. De tijd begon te dringen voor beide ploegen, tot Eric Matoukou de thuisaanhang deed vieren. Hij tikte een lage corner overhoeks binnen en zette Lierse op voorsprong na 77 minuten.

Zulte Waregem had nog een kwartier om de scheve situatie recht te zetten, maar dan ging het licht uit bij de spelers. Ekangamene was te laat met een drieste tackle en kreeg zijn terechte tweede gele kaart. Met tien man werd het wel heel moeilijk voor Zulte Waregem om ook maar een puntje te pakken, en toen Bryan Verboom een penalty veroorzaakte en een rechtstreekse rode kaart kreeg, was het kalf helemaal verdronken voor Zulte Waregem. Ahmed Sayed zette de penalty feilloos om en bracht Lierse in vervoering. Zulte Waregem staat nu op de laatste plaats, Lierse springt over de West-Vlamingen naar de vijftiende plaats.

Opmerkelijk

Op moeilijke momenten wordt er van de spelers verwacht dat ze hun kopje erbij houden, maar twee rode kaarten slikken in een cruciale wedstrijd is toch te veel van het goede. Gaat het licht bij Zulte Waregem helemaal uit?

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Herbeleef de wedstrijd van minuut tot minuut!

Hoogtepunten:

6’ - Zulte-Waregem is de bedrijvigste ploeg in de openingsminuten, maar heeft Bajkovic nog niet op de proef kunnen stellen.

10’ - Lierse prikt tegen via Keita. De aanvaller staat tegenover drie verdedigers en besluit vanop vijfendertig meter naar doel. Zijn schot lijkt nergens naar.

13’ - Balverlies van Verboom, Wanderson gaat er mee aan de haal. Hij passt naar Keita, die naar binnen wil kappen. Net op dat moment glijdt hij weg, het thuispubliek schreeuwt tevergeefs om een penalty.

19’ - Ook Johan Boskamp is aandachtig toeschouwer. Naar een ‘wereldpartij’ zit hij voorlopig niet te kijken.

24’ - GOAL - De eerste bal tussen de palen is meteen raak. Cissako legt het leer op de borst van Sylla, die Matoukou te slim af is. De aanvaller schuift beheerst de 0-1 binnen.

29’ - De geel-zwarte aanhang wordt wat onrustig nadat één van hun spelers de bal opnieuw kwijtspeelt. Stojanovic moet nu al aan een nieuw strijdplan denken.

33’ - GOAL - Randje buitenspel neemt Keita de bal mee. Hij komt naar binnen en haalt vervolgens staalhard uit. De bal verdwijnt via de eerste paal in doel: 1-1. Knappe goal!

38’ - Masika verlengt met het hoofd tot bij Keita. Vanuit een scherpe hoek trapt de doelpuntenmaker een voorzet/schot, de bal vliegt voorlangs. Na een erg ondermaats eerste half uur heeft Lierse het heft in handen genomen.

43’ - Een afvallende bal wordt door Bourabia meteen op de slof genomen. Ekangamene stond in de baan van het schot, Zulte-Waregem kan wegwerken.

58’ - Matoukou was in de vorige fase net te laat om Aneke af te stoppen, maar raakte dan met zijn elleboog Thomas Wils vol in het gelaat. Die is even van de wereld, wankelt naar de zijlijn maar geeft niet op.

68’ - Verboom wordt tureluurs gedraaid door Ahmed Sayed, roepnaam Zizou. Hij mikt naar de verste paal maar Skulason maakt het schot van de Egyptenaar onschadelijk.

77’ - GOAL - De verdediger tikt een lage corner overhoeks binnen: 2-1. Wat een belangrijke treffer kan dit worden voor Lierke Plezierke.

78’ - RODE KAART - Het gaat van kwaad naar erger me Zulte-Waregem. Ekangamene druipt af naar zijn tweede gele kaart van de avond.

83’ - RODE KAART - Ai, ai, ai Zulte-Waregem. Ook Verboom mag beschikken nadat hij Masika aantikte in de zestien. Bovendien krijgt Lierse nog een penalty.

84’ - GOAL - Bossut duikt nog wel naar de goede hoek maar kan de 3-1 van Zizou niet verhinderen.

89’ - Bossut ligt al op de grond. Masika kan de 4-1 scoren, maar de bal tikt tergend langzaam buiten.