WAASLAND-BEVEREN - CERCLE BRUGGE 1-0

Waasland-Beveren sloopt Cercle pas in slotfase

Print
Waasland-Beveren sloopt Cercle pas in slotfase

Foto: Belga

Waasland-Beveren heeft een belangrijke overwinning beet. Het won met 1-0 van Cercle Brugge en heeft weer wat ademruimte onderin. De thuisploeg kon pas in de laatste tien minuten afstand nemen, nadat Cercle met tien man stond na rood voor N’Diaye. Bij Cercle wordt het nu wel erg heet onder de voeten van Staelens, na een 0 op 9. Bekijk de videosamenvatting hier vanaf 23u.

Beide ploegen waren niet goed wakker in de eerste helft en konden de toeschouwers niet warm maken in de steeds kouder wordende avond. Siebe Blondelle kreeg de beste kans van de eerste helft, maar de verdediger van Waasland-Beveren was veel te verrast nadat de bal na een vrije trap van Maric plots voor zijn voeten viel. Hij miste zijn schot dan ook volledig. Cercle zette daar niets tegenover, een afstandsschot van D’Haene was zowat het enige wapenfeit bij de vereniging.

Het was duidelijk dat het initiatief van de thuisploeg zou moeten komen, Cercle kon bijzonder weinig bijeen voetballen. Net na de koffie dolde Ibou met Cornelis en bediende Baldé, maar diens schot werd geblokt door een groen-zwart been. N’Diaye besloot dan maar om de thuisploeg een handje te helpen, hij kwam te laat op het middenveld en ging stevig door op de knie van Robson. Scheidsrechter Derycke moest niet te lang twijfelen en gaf een tweede gele kaart voor deze knullige overtreding. Cercle gereduceerd met tien voor het laatste halfuur.

Cercle kroop nu in een egelstelling en overleefde de aanvalsgolven van Waasland-Beveren. Het vizier van de aanvallers van Waasland-Beveren stond niet op scherp, waardoor Cercle kon hopen op een felbegeerd punt. Dat was echter zonder Vukusic gerekend, die tien minuten voor tijd dan toch de 1-0 binnenkopte. Baldé kon een voorzet terug voor het doel koppen, waar Vukusic als de kippen bij was om te scoren. Waasland-Beveren zocht nog de tweede treffer, maar die kwam er niet meer. Cercle blijft achter met negen punten op een gedeelde voorlaatste plaats, Waasland-Beveren bouwt zekerheid in en staat nu twaalfde.

Opmerkelijk

Deze overwinning was nog maar de tweede overwinning van Waasland-Beveren in eigen huis. Na de 2-0 tegen Lierse pakte het nu ook de drie punten tegen een rechtstreekse concurrent.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Herbeleef de wedstrijd van minuut tot minuut!

Hoogtepunten:

7’ - De thuisploeg heeft de meeste zin om aan te vallen, maar vindt voorlopig geen gaten in de West-Vlaamse defensie. Bij Cercle Brugge verdedigen ze gretig.

17’ - D’Haene snijdt vanop rechts naar binnen en schiet. Zijn schot gaat een metertje of twee over. Voorlopig is dat het beste wat we op de Freethiel al te zien hebben gekregen.

23’ - Baldé kan tot twee keer toe een ploegmaat alleen voor de goal zetten maar wil het alleen doen en verliest daarbij de bal. Een gemiste kans voor de thuisploeg.

40’ - Een vrije trap van Maric valt op de voet van een vrijstaande Blondelle. De verdediger is echter te verrast en mist zijn schot volledig.

41’ - De thuisploeg komt nu toch opzetten. Cornelis kan maar net op tijd een voorzet in hoekschop werken. Die levert niets op.

46’ - De tweede helft is begonnen. Hopelijk halen beide teams een hoger niveau. Cercle Brugge doet dat met een nieuwe naam in de ploeg, Sam Valcke. Hij vervangt Godee, die al geel geboekt stond.

55’ - Ibou dolt met Cornelis en zet laag voor. Baldé kan uithalen maar ziet zijn schot geblokt worden. Waasland-Beveren drukt.

58’ - RODE KAART - N’Diaye gaat stevig door op Robson. Derycke twijfelt niet en grijpt direct naar de achterzak. Een te zware sanctie voor N’Diaye.

64’ - De thuisploeg verdient ondertussen wel een doelpunt, maar efficiëntie is niet hun sterkste punt. Ze hebben steeds net te veel tijd nodig, waardoor er elke keer nog een Cerle-speler tussenzit.

73’ - De thuisploeg zet een knappe aanval op. Na een één-twee met Vukusic kan Baldé uithalen, maar zijn schot gaat net naast.

79’ - Vukusic toont zich nog eens. Hij krijgt de bal van Hubert en haalt ineens uit. De bal vliegt over. Waasland-Beveren probeert maar een doelpunt blijft uit.

80’ - GOAL - Daar is de verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Baldé kopt een voorzet terug voor de goal en Vukusic kan binnenkoppen. Werner is kansloos.

87’ - Vukusic geraakt niet voorbij zijn man en legt terug op Ibou. Die gaat naar binnen en zoekt de verste bovenhoek, maar zijn schot mist precisie.

90’ - De extra tijd loopt. Cercle Brugge lijkt geen gevaar meer te kunnen vormen. Het is zelfs Werner die nog een save uit de mouwen moet toveren.