Getuigen bevrijden gezin uit gecrashte wagen

Print
Wilrijk -

Op de A12 in Wilrijk, net voor het inrijden van de Bevrijdingstunnel, zijn zaterdagavond een auto en een vrachtwagen gebotst. De inzittenden van de wagen, een gezin met kind, werden door getuigen van het ongeval uit hun wagen gehaald. Ze liepen eerder lichte verwondingen op. Door het ongeval was de Bevrijdingstunnel in de richting van Antwerpen een uur lang versperd.

Het gezin reed op het rechterrijvak toen hun wagen plots werd aangereden door een vrachtwagen. De chauffeur van die truck had te laat opgemerkt dat hij op het verkeerde rijvak (het middenrijvak, red.) reed en maakte in laatste instantie een uitwijkmanoeuvre over een volle witte lijn. Hij had daarbij de personenwagen niet opgemerkt.

De wagen kwam na de aanrijding tegen de vangrails terecht, schoof op zijn zij verder en ging daarbij enkele keren om zijn as. Het voertuig kwam tientallen meters verder tot stilstand. De inzittenden werden door getuigen uit de auto gehaald. Omdat er sporen waren van een beginnende brand, werd de brandweer erbij geroepen. De schade bleef redelijk beperkt.

Omdat er olie op het wegdek was gekomen, moest wel een tankwagen opgetrommeld worden. De Bevrijdingstunnel was door de opruimwerken een uur lang versperd in de richting van Antwerpen.