1.500 liefhebbers op Strip2daagse

Print

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - In het weekend van 2 en 3 oktober werden de stipverzamelaars en liefhebbers op hun wenken bediend in de Foyer van de Voorzorg aan de Capucienenstraat. Zaterdag maakten vier stiptekenaars er hun opwachting om hun exemplaren te signeren. Zowel zeldzame oude strips als de nieuwste avonturen lagen in de uitstalling. “Zondagavond zullen we ruim 1500 stripliefhebbers ontmoet hebben”, lacht organisator Luc Liesens.

Het is al de 24ste keer dat de strip2daagse wordt georganiseerd. Telkens met groeiend succes. Een 20-tal standhouders bieden er hun verzamelingen aan. Ruilen en verkopen kan ook. In een hoek op de eerste verdieping zitten de tekenaars Andree Schneider (Duitsland), Hachel uit het Waalse Romsée, Walter Laureysens (die nog tekende aan de Bessie reeksen) en de Limburse An Mangelschots. Zij werken ter plaatse schetsen uit en signeren tussendoor de albums en tekeningen die zij verkopen.

Het Limburgse strip2daagse gaat dus volgend jaar haar 25ste editie vieren. Grote aankondigingen zijn er nog niet maar organisator Luc Liesens belooft alleszins een ‘speciale ‘ editie in 2015.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio