Ouders van Amerikaanse gijzelaar plaatsen zelf video op internet

Print

De ouders van de Amerikaanse gijzelaar Peter Kassig, die in een vrijdag verspreide videoboodschap van Islamitische Staat (IS) met de dood bedreigd wordt, hebben zaterdag zelf een video verspreid. Daarin wordt aan de ontvoerders gevraagd om Kassig vrij te laten.

‘We vragen aan degenen die hem vasthouden om een blijk van medeleven te tonen en van hun macht gebruik te maken om onze zoon vrij te laten’, verklaarde Ed Kassig in het filmpje dat op YouTube werd geplaatst. Zijn moeder richt zich tot haar zoon in de video: ‘Beste zoon, we hopen dat je deze boodschap ziet. We zijn zo trots op jou en op het werk dat je hebt gedaan.’

De terreurmilitie IS had vrijdag een video verspreid waarop de onthoofding te zien is van de 47-jarige Brit Alan Henning, die sinds negen maanden werd vastgehouden in Syrië. Op het einde van die video stelt IS een nieuwe Amerikaanse gijzelaar voor: Peter Kassig, een 26-jarige Irak-veteraan die een humanitaire organisatie had opgericht om de slachtoffers van het conflict in Syrië bij te staan. Kassig verdween er in oktober 2013.