UHasselt wil groeien tot 10.000 studenten

Print
UHasselt wil groeien tot 10.000 studenten

Foto: TP

Diepenbeek / Hasselt -

De Universiteit Hasselt wil de komende tien jaar dubbel zo groot worden. Ze willen groeien tot 10.000 studenten en ze willen 10 nieuwe opleidingen. Bij de Leuvense universiteit vraagt de voorzitter van de associatie zich af wanneer “die expansiedrift van de UHasselt nu eindelijk stopt.”

Op dit moment heeft UHasselt 15 bachelor-opleidingen en 10 masters. Ze willen er 10 masters bij. Rik Torfs, rector van de KU Leuven, vindt nu al dat er in Vlaanderen een universiteit te veel is, waarmee hij onrechtstreeks naar Hasselt verwijst. Torfs gaat hierover in onze weekendkrant in debat met de rector van de Universiteit Hasselt.

“Limburgse jongeren moeten niet onder de kerktoren blijven, ze moeten de Demer oversteken”, vindt Torfs. “Later kunnen ze nog altijd terugkeren.”

“Maar veel jongeren willen liever dicht bij huis studeren”, reageert Luc De Schepper. “In de richtingen die wij aanbieden, halen ze 15 procent meer diploma’s dan gemiddeld. In de richtingen die wij niet aanbieden halen ze 38 procent minder diploma’s. Dus willen wij meer richtingen.”

Torfs vindt die uitbreiding van Hasselt niet nodig.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio