-

Steve Darcis zorgt voor volledig Belgische finale

Print
Steve Darcis zorgt voor volledig Belgische finale

Foto: Photo News

Na eerste reekshoofd David Goffin (ATP 31) heeft ook Steve Darcis (ATP 355) zich zaterdag geplaatst voor de finale van het Challengertoernooi in Bergen (hard/106.500 euro). De dertigjarige Darcis haalde het in de halve finales in twee sets van het Tsjechische derde reekshoofd Jiri Vesely (ATP 78): twee keer 6-4 na 1 uur en 8 minuten.

Eerder op de dag bleek Goffin in de halve finales in drie sets te sterk voor de Turk Marsel Ilhan (ATP 128): 7-5, 4-6 en 6-1 na 1 uur en 51 minuten. Man in vorm Goffin zette zo zijn indrukwekkende zegereeks voort. In 40 wedstrijden heeft de 23-jarige Luikenaar 38 overwinningen op de teller staan. Goffin gaat zondag in de finale op jacht naar zijn zevende Challenger-titel.

Darcis maakte vorige maand zijn rentree op de tenniscourts na een lange revalidatie als gevolg van een schouderoperatie. De Luikenaar heeft vijf Challengertoernooien op zijn erelijst staan. Olivier Rochus, die er deze week de laatste wedstrijd in zijn carrière speelde, is de enige Belg die het toernooi in Bergen al eens kon winnen. De 33-jarige Namenaar was in 2005 op de eerste editie de beste. Toen haalde hij het in de finale van Xavier Malisse.