-

Theo Bos wint derde etappe Eurométropole, Démare blijft leider

Print
Theo Bos wint derde etappe Eurométropole, Démare blijft leider

archieffoto Foto: EPA

Theo Bos (Belkin) heeft zaterdag de derde etappe in de 74e editie van de Eurométropole Tour gewonnen. Na 174 kilometer van Blankenberge naar Middelkerke was de 31-jarige Nederlander de snelste in een massasprint. Belgisch kampioen Jens Debusschere werd tweede. De Fransman Arnaud Démare, winnaar van de eerste twee ritten, moest zich deze keer met de derde plaats tevreden stellen.

Na 10 kilometer vormde zich een kopgroep met Gorik Gardeyn, Boris Dron, Mathew Hayman, Morgan Lamoisson en Vegard Stake Laengen. Zij sprokkelden een maximale voorsprong van 8:42. Bij het ingaan van de vier plaatselijke ronden, van elk 14 kilometer, bleef hiervan nog 5:41 over.

Het peloton bleef jacht maken op de vijf vluchters en met nog slechts vier kilometer voor de boeg waren zij eraan voor de moeite. Op de brede en lange Koninginnelaan zorgden de ploegen van de sprinters voor de perfecte lead out. Het leverde Bos zijn negende zege van het seizoen op.

Démare (FDJ.fr) start zondag als leider in de slotetappe van Bergen naar Doornik, over 153,8 kilometer met daarin zeven keer de beklimming van de Croix Jubaru.