Zestienjarige slaat verpleegkundige week arbeidsongeschikt

Print
Zestienjarige slaat verpleegkundige week arbeidsongeschikt

Foto: Patrick Hattori

Mechelen - Een 16-jarige jongeman heeft zaterdagochtend in het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen een verpleegkundige van de dienst spoedgevallen in het gezicht gebokst. Een collega van de man slaagde erin om de tiener te overmeesteren.

De moeder van de geweldenaar werd zaterdagochtend onwel overgebracht naar het ziekenhuis. ‘Er was niets abnormaals aan de hand. De patiënt had niet overdreven lang moeten wachten en had alle zorgen gekregen. Toch heeft de zoon van de dame zich omstreeks 6u plots tegen een van onze mensen gekeerd. De verpleegkundige kreeg een rake klap in het aangezicht’, zegt Erwin Schroyens, hoofdgeneesheer van het ziekenhuis.

De betrokken verpleger, een 50-jarige man, is door de aanval een week arbeidsongeschikt. Door de agressie is er in het AZ Sint-Maarten in de spoedafdeling dit weekend tot maandagochtend 7u enkel een minimale dienstverlening. ‘Dat betekent dat we dringende zorgen verlenen en uitrukken met de ambulance en de MUG’, stelt Schroyens.

Niet dringende gevallen worden doorgestuurd naar de huisarts van wacht of andere spoeddiensten in de regio. De verpleegkundigen willen daarmee een signaal geven aan de samenleving. Het personeel van de dienst spoedgevallen is sterk onder de indruk van dit nieuw geval van agressie. 'De directie heeft begrip voor het standpunt van het personeel. Ze tilt zwaar aan het incident. Net zoals bij andere agressie-incidenten heeft het ziekenhuis zich burgerlijke partij gesteld', reageert directeur planning en ontwikkeling Nico Garmyn.