Dood schaap ligt week langs straat

Print
Dood schaap ligt week langs straat

Foto: Serge Minten

Hasselt -

In de Jannestraat in Stevoort heeft Rendac vrijdagmiddag een dood schaap opgehaald. Het kadaver lag er al sinds maandag.

“Het dier ligt op de openbare weg en komt wellicht van de vakantiewoning die hier staat”, vertelden buren Dirk Perreman en Albine Vanstraelen vrijdagochtend. “Dinsdag hebben we het gemeld bij de politie, die is komen kijken. Woensdag zijn we opnieuw bij de wijkagent gaan melden dat het kadaver, nu in opgezwollen toestand, er nog steeds lag maar vrijdagochtend lag het er nog. Het dier is stilaan in staat van ontbinding, er lekt heel wat lichaamsvocht uit en de geur wordt stilaan echt doordringend. Vies gewoon.”

Ook schepen van Reiniging Michel Froidmont is ontstemd. “De eigenaar van het schaap heeft dinsdagochtend Rendac gebeld die het kadaver zouden komen opladen. Dat het er dan vrijdag nog altijd ligt, is abnormaal. Het dier moet hier vandaag nog weg. En we gaan rond de tafel zitten met Rendac ook. Een dood schaap langs de straat kan gewoon niet. Hier wonen mensen, passeren kinderen.”

“Het klopt dat er iets is misgegaan bij de ophaling”, klinkt het bij Rendac. “We hebben effectief dinsdag de vraag tot ophaling van het schaap gekregen en normaal gebeurt dat dan binnen de twee werkdagen. Donderdag is het niet gelukt. Hoe dan ook, vrijdag om 11.20 uur is het schaap opgeladen. Het is nu echt weg.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio