Reünie van steuncompagnie in Genk

Print
Reünie van steuncompagnie in Genk

Foto: Jan van de Kerkhof

Centrum

Genk - Op zaterdag 27 september verzamelde de steuncompagnie Eerste Cyclisten uit Spich voor een reünie in Peterstad Genk.

François Peeters (Antwerpen) en Lou Peetermans (Elewijt) zijn maanden op zoek gegaan via alle mogelijke informatie kanalen naar de wapenbroeders tijdens de periode nov. 1969 en april 1971.
58 actuele adressen hebben zij gevonden en hiervan waren 27 aanwezig die na 43 jaar elkaar voor het eerst terugzagen. Ook hadden 'n 20 tal oudgedienden zich om allerlei redenen laten verontschuldigen.
De wapenfeiten van 43 jaar geleden waren zij nog niet vergeten en konden ook nog oude foto's bekijken en het interne tijdschrift 'Het Duivelke' lezen wat François zorgvuldig had meegebracht.
Ook velen waren op 26 september 1970 erbij met de aanvaarding van het Peterschap te Genk en konden zich de defilé nog goed herinneren, hoe de AMX voertuigen over de pas aangelegde Europalaan reden en de gevolgen daarvan.
Met de mooie herinneringen zullen wij er zeker weer bijzijn op zaterdag 26 september 2015 bij de feestelijkheden van 45 jaar Peterstad.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio