Europees Kampioenschap oriëntatielopen voor de jeugd in Lommel

Print
Lommel - De Special Olympics zijn nog maar pas achter de rug, of er staat al een nieuw internationaal kampioenschap op de Lommelse sportkalender.

“Dit weekend is de Sahara en het stadscentrum het decor voor het Jeugd Europees Kampioenschap oriëntatielopen”, verduidelijkt schepen van Sport Jasmine Van Grieken. “In drie disciplines nemen de allerbeste atleten tussen 16 en 20 jaar het tegen elkaar op in de straten en bossen van Lommel. Er zijn 207 atleten ingeschreven uit bijna 20 Europese landen. De top uit de belangrijke oriëntatielooplanden is present. Bij de deelnemers zijn zelfs recente wereldkampioenen. Met andere woorden, dit kampioenschap is opnieuw een evenement op hoog niveau.”

Op vrijdagavond waren de snelle oriëntatielopers aan de beurt. Tussen 17.30 en 19 uur vond in de straten van Lommel-Centrum het Europees Sprintkampioenschap plaats. De meer dan 200 deelnemers spurtten met hun plattegrond van de ene plek naar de andere, allemaal met de bedoeling om het parcours zo snel mogelijk af te leggen en een goede prestatie neer te zetten. Jammer genoeg haalde geen enkele Belgische deelnemer het podium. De podiumplaatsen waren vooral weggelegd voor de deelnemers uit de Scandinavische landen.

Op zondag 5 oktober kan je tussen 10.30 en 12.30 uur in de Sahara getuige zijn van een even spectaculaire landenaflossing.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio