GO! De Sprong laat de schoolbel extra luiden

Print
GO! De Sprong laat de schoolbel extra luiden

Foto: elke gielen

Maaseik - Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Nochtans is onderwijs de hefboom voor ontwikkeling. Onderwijs maakt werk van gelijke kansen. Daarom zetten we op de Internationale dag van de Leerkracht, 5 oktober, niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerper maar alle kinderen en leerkrachten van over de hele wereld.

Overal ter wereld geven leerkrachten, vaak in moeilijke omstandigheden, het beste van zichzelf. Maar ook de miljoenen kinderen die geen toegang hebben tot basisonderwijs, verdienen onze aandacht. Daarom hebben wij op vrijdag 3 oktober 2014 de schoolbel eens extra laten luiden. Ook zijn in alle klassen er een aantal initiatieven genomen zoals een poppenspel, een lied...Kortom eventjes filosoferen over het recht op onderwijs.
Alle kinderen van GO! De Sprong hebben de wereld willen laten horen dat er dringend iets moet veranderen. Onderwijs voor iedereen en overal. Onderwijs is een recht.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio