Een volle bolderkar okkernoten voor de kleuters van ’t Nederwijsje

Print

Foto: Jannicke Claesen

O.L.Vrouwparochie

Hoeselt - Ieder jaar kijkt juf Lutgarde uit naar het telefoontje van Jef en Gaby. Dan mogen alle kleuters van basisschool ’t Nederwijsje op uitstap gaan naar het huis van deze lieve Nederstraatbewoners. En dit jaar ging deze uitstap door op donderdag 2 oktober.

Een bende van 42 kleuters en 5 juffen werden met hun lege bolderkar opgewacht door Jef en Gaby. Ze hadden weer flink hun best gedaan om okkernoten te verzamelen, te wassen en te drogen. Het lijkt dan wel net Pasen, want hun hele grasperk ligt dan volgestrooid met okkernoten. De kleuters deden flink hun best om alle noten op te rapen en in de bolderkar te leggen. En alsof dat nog niet genoeg was, kregen we ook weer 2 dikke pompoenen mee naar school waar de juffen en kleuters heerlijke pompoensoep van zullen maken.

De kleuters en juffen zongen luid ‘Lang zullen ze leven’, want afgelopen zomer vierden ze hun gouden bruiloft. Lieve Jef en Gaby, dankzij jullie hebben de kleuters weer fijn okkernoten kunnen rapen zodat we het ganse schooljaar noten kunnen kraken en eten in de klas. Bedankt en hopelijk tot volgend jaar!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio