Vermaelen ontbreekt opnieuw in selectie Barcelona

Print
Vermaelen ontbreekt opnieuw in selectie Barcelona

Foto: Photo News

Barcelona-trainer Luis Enrique heeft zaterdagmorgen zijn selectie met achttien namen vrijgegeven voor de competitiewedstrijd tegen Rayo Vallecano (zaterdagavond). Daarin is andermaal geen plaats voor Thomas Vermaelen.

De 28-jarige Rode Duivel werd vorige week door de medische staf van Barcelona wedstrijdfit verklaard nadat hij enkele maanden was out geweest met een hamstringblessure. Die had de linksvoetige verdediger op het WK in Brazilië opgelopen. Vermaelen leek dus klaar voor zijn grote debuut bij Barça maar de voorbije dagen trainde hij opnieuw apart.

Bondscoach Marc Wilmots wilde hem opnemen in zijn selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra (10 oktober in Brussel) en Bosnië-Herzegovina (13 oktober in Zenica) maar zag daarvan af na overleg met de speler. Volgens Wilmots kent Vermaelen ‘een terugslag’. Vermaelen zat evenmin in de kern van Barcelona voor de Champions League-match van dinsdag bij PSG (3-2) en hij miste ook de vorige competitiewedstrijd afgelopen zaterdag tegen Granada (6-0).

Barcelona staat met 16 op 18 alleen aan de leiding in de Primera Division.