Twee grote fuiven op één avond: concurrentiestrijd?

Print
Twee grote fuiven op één avond: concurrentiestrijd?

Foto: Jip Peels

Neerpelt - Niemand hoeft zich te vervelen vanavond in Noord-Limburg. In Neerpelt is er de Fikke Duif-fuif en in Kaulille de Jenevernacht. Twee fuiven op één avond, dat lijkt niet erg strategisch gekozen. Maar de scouts, die de organisatie in handen nemen, hebben er in elk geval al goede moed in.

Vanavond hoeven de fuifgangers in Noord-Limburg zich niet te vervelen. In Neerpelt is er deze zaterdagavond de Fikke Duif-fuif en in Kaulille zijn er de Jenevernachten. Dat deze twee fuiven op dezelfde dag plaatsvinden, lijkt niet echt goed gekozen te zijn. De doelgroep voor beide fuiven is namelijk jongeren. Opvallend is dat de Fikke Duif door lokale sponsors wordt verzorgd, terwijl de Jenevernachten eerdere grotere merken als sponsors hebben.

"Doordat deze fuif door onszelf georganiseerd wordt, kunnen we ons geen gigantisch dure namen veroorloven", vertelt Sarah Jacobs, scouts-lid van het organisatieteam van de Fikke Duif. "Toch hopen we op een grote opkomst, we hebben bijvoorbeeld wel een grote naam als Tony de Ruyter als dj", zegt Jacobs. Naar de Fikke Duif-fuif zullen veel mensen komen om hen te steunen. Door de Jenevernachten verwachten ze de Fikke Duif minder mensen. Is dit niet slecht voor de lokale sponsors die geïnvesteerd hebben? "Dat denk ik niet. We hebben onze vaste sponsors die ons elk jaar steunen. Ze doen het vooral om ons te helpen", legt Sarah Jacobs uit. Bij de Jenevernachten wordt wat meer toegangsgeld gevraagd. Bij de Fikke Duif Fuif zal het vooral gaan om inkomsten te verwerven, om zo het nieuwe scoutsjaar goed te beginnen. In Noord-Limburg is in ieder geval genoeg te doen vanavond.

Bron foto: radio nova era


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio