Geen terrasjesweer dit weekend

Print
Geen terrasjesweer dit weekend

Foto: Dirk Vertommen

Zaterdagmiddag is het eerst nog vrij mooi en aangenaam terrasjesweer, maar later neemt de bewolking toe vanuit het westen. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest. De maxima bedragen 17 tot 23 graden.

Zaterdagavond en -nacht is het eerst zwaarbewolkt met tijdelijk regen. Tegen middernacht wordt het droog over het westen en later ook over het midden van het land. De temperaturen dalen naar 7 tot 11 graden.

Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog met zon en wolkenvelden. Eerst waait een zwakke tot matige noordwestenwind, later een zwakke veranderlijke wind. De maxima bedragen 11 graden in de Ardennen en 14 tot 17 graden elders.

Maandag is het eerst droog met geregeld zon. Later neemt de bewolking toe, ‘s avonds gevolgd door regen vanuit het westen. Van dinsdag tot en met vrijdag is het wisselvallig, soms ook winderig met van tijd tot tijd regen of een bui. De middagtemperatuur schommelt maandag en dinsdag rond 17 graden. Vanaf woensdag wordt het zowat 20 graden.

(belga)