Federale wegpolitie Brabant geeft geen boetes meer onder 110 euro

Print

De eenheden van de federale wegpolitie van Oudergem, Reyers en Bertem geven geen boetes meer voor overtredingen van de eerste en tweede graad. Dat melden La Dernière Heure en Het Laatste Nieuws zaterdag. Het is geen protest tegen de pensioenhervorming, maar de agenten zijn het beu om met verouderd materieel te moeten werken.

De betrokken zone bedekt volledig Waals- en Vlaams-Brabant, inclusief de Ring, de E411 en de E19. Onder meer gsm-gebruik achter het stuur, de gordel niet dragen en rijden op de pechstrook worden niet meer beboet.

Philippe Bryere, woordvoerder van politievakbond NSPV, bevestigt in La Dernière Heure dat ‘verschillende agenten van de wegpolitie geen inbreuken van 55 en 110 euro meer verbaliseren’. Bestuurders worden wel tegengehouden, maar er volgt geen pv.

De voertuigen van de federale wegpolitie worden momenteel maar vervangen als ze 350.000 kilometer op de teller hebben. Andere wagens zijn bij gebrek aan budget soms maandenlang in reparatie. De gemiddelde leeftijd van de moto’s zou tien jaar zijn.