Britse premier veroordeelt ‘brutale moord op Alan Henning door ISIS’

Print
Britse premier veroordeelt ‘brutale moord op Alan Henning door ISIS’

Foto: AFP

De Britse premier David Cameron heeft vrijdagavond 'de brutale moord op Alan Henning door de Islamitische Staat (ISIS)' sterk veroordeeld.

De moord op Henning 'toont aan tot op welk punt deze terroristen barbaars en weerzinwekkend zijn', aldus Cameron, die eraan toevoegde dat zijn gedachten uitgaan naar de echtgenote en de kinderen van de Brit. 'Alan is naar Syrië gegaan om er mensen van alle geloofsovertuigingen te helpen die hulp nodig hadden. Het feit dat hij ontvoerd werd op het moment dat hij anderen wilde helpen, en nu dus ook vermoord werd, toont aan dat de perversie van de terroristen van ISIS geen grenzen kent', verklaarde de premier. Hij beloofde verder er alles aan te zullen doen om de moordenaars op te sporen en hen voor het gerecht te brengen.

Ook de Amerikaanse president Obama heeft de executie inmiddels veroordeeld en beloofde eveneens gerechtigheid. 'Samen met een grote coalitie van geallieerden en partners zullen we vastberaden blijven optreden om IS te verzwakken en op termijn te vernietigen', klonk het.

Externe links