Sebastian Vettel verlaat Red Bull eind dit seizoen

Print
Sebastian Vettel verlaat Red Bull eind dit seizoen

Foto: Red Bull

Sebastian Vettel verlaat eind dit seizoen het Red Bull F1 team ...

Waar rook is, is vuur, dat geldt ook in de Formule 1 en zo is vandaag nogmaals gebleken.

Reeds wekenlang zijn er geruchten over de toekomst van Sebastian Vettel en Fernando Alonso. Daarbij werd vooral gesuggereerd dat Sebastian Vettel eventueel Fernando Alonso zou gaan vervangen bij Ferrari en Alonso de omgekeerde beweging naar Red Bull zou maken. Een andere denkpiste was dat McLaren maar al te graag Vettel of Alonso zou aantrekken om het team te versterken.

Een eerste stap is nu alvast gezet met de aankondiging deze ochtend dat Sebastian Vettel eind dit seizoen het Red Bull F1 team verlaat. Daniil Kvyat, die dit seizoen zijn F1-debuut maakte bij Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull, volgt Vettel bij Red Bull op.

"Sebastian Vettel heeft ons laten weten dat hij eind dit seizoen het team verlaat," luidt het in een mededeling van het Red Bull F1-team. "We willen Sebastian enorm hard bedanken voor de belangrijke rol die hij de voorbije zes jaar gespeeld heeft binnen ons team."

"Sinds zijn komst naar het team heeft hij 38 overwinningen behaald, 44 poleposities en zijn we acht keer wereldkampioen geworden, waarvan vier titels bij de rijders en vier bij de constructeurs. Wanneer je zijn successen bij Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull erbij telt dan komt hij zelfs aan 39 overwinningen en 45 poleposities."

Red Bull kondigde in haar mededeling meteen ook Daniil Kvyat als vervanger van de Duitser aan.

"Ons Red Bull Junior programma heeft reeds heel wat talenten voorgebracht, waaronder Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo," aldus Red Bull. "We zijn blij dat we mogen aankondigen dat Daniil Kvyat, onze nieuwe rijzende ster van het Red Bull Junior programma, het team in 2015 zal vervoegen."

Vettel deelde mee dat hij weldra laat weten wat zijn toekomst inhoudt ...

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: