Brecel in achtste finales in Sofia

Print
Brecel in achtste finales in Sofia

Foto: WAS

Luca Brecel (WS-58) heeft zich vrijdag in Sofia geplaatst voor de achtste finales van het Bulgaars Open, het derde Europees PTC-toernooi van het seizoen.

De 19-jarige Limburger versloeg in de eerste ronde van de eindfase Craig Steadman (WS-100) met 4-2. Vervolgens zette zette hij Sam Baird (WS-77) met 4-2 aan de kant. In de zestiende finales nam Brecel met 4-1 de maat van Mark Joyce (WS-34). Mark King (WS-31) is zondag zijn volgende tegenstander.

Jeff Jacobs is er niet meer bij. De nationale juniorenkampioen, die zich voor de eerste maal plaatste voor de eindfase van een proftoernooi, verloor met 4-1 van de Noord-Ier Joe Swail (WS-71). Zaterdag komt Tomasz Skalski in actie.

Snookerlegende Jimmy White (WS-65) plaatste zich net als Brecel voor de achtste finales. De zesvoudige vicewereldkampioen deed dat met zeges tegen Sydney Wilson, 4-1, de Thai Dechawat Poomjaeng (WS-42), 4-2, en James Cahill (WS-96), 4-2, en liet daarbij breaks van 100 en 94 optekenen. Het is de eerste keer sinds 2012 dat ’The Whirlwind’ zich bij de laatste zestien schaart in een toernooi van de European Tour. ‘Ik heb goed gespeeld. In mijn laatste wedstrijd had ik iedereen aangekund’, verklaarde de 52-jarige Engelsman. ’Ik heb de jongste tijd hard getraind en ben vastberaden om mijn plaats in de top 64 met hand en tand te verdedigen. Ik weet ook wel dat ik her en der uitnodigingen zal krijgen als ik niet meer tot die top 64 behoor, maar daar wil ik niet afhankelijk van zijn, nog niet.’