Armeense Belg is nieuwe wereldkampioen boksen

Print
Armeense Belg is nieuwe wereldkampioen boksen

Foto: BELGA

De 29-jarige Sasha Yengoyan heeft vrijdag in de volgelopen Topsporthal de hoofdkamp, over twaalf ronden, van het Gentse Boksgala gewonnen en behaalde daarmee de WBF wereldtitel bij de lichtmiddengewichten. Hij onttroonde de 35-jarige Braziliaan Anderson Clayton Dos Santos door technisch knock-out in de zevende ronde.

Anderson Clayton Dos Santos begon heel angstvallig aan de partij. Hij ging onmiddellijk aanklampen bij Sasha Yengoyan en deelde een kopstoot uit aan de Belg, die hierdoor een diepe wonde opliep aan de rechterwenkbrauw. De regerende wereldkampioen sprong in de openingsronde meermaals als een angsthaas weg. Yengoyan deelde een paar fikse tikken uit, maar kwam nooit echt tot boksen toe, met een steeds maar weer aanklampende Dos Santos. Op 25 seconden van het einde van de derde ronde ging de Braziliaan op de knieën en meteen kreeg hij de hele zaal over zich heen. De titelverdediger bleef heel onsportief boksen en kreeg in de vierde ronde uiteindelijk toch een vermaning. Yengoyan bleef het meeste initiatief nemen. Dos Santos beperkte zich tot verdedigen. In de zevende ronde bleef de Braziliaan op zijn stoeltje zitten. Hij werd meteen uitgeteld door de scheidsrechter.

In het voorprogramma won Gentenaar Kevin Ongenae een lichtmiddengewichtkamp op punten van Luikenaar Arnaud Dimidschtein. Ryad Merhi won bij de cruisergewichten door knock-out in de derde ronde van de Fransman Cedric Kalonji. Cruisergewicht Bilal Laggoune sloeg in de vijde ronde de Fransman Jeremy Ouanna knock-out.