Frédéric Caudron en Peter De Backer bij laatste acht

Print
Frédéric Caudron en Peter De Backer bij laatste acht

Frédéric Caudron Foto: WAS

Frédéric Caudron en Peter De Backer hebben zich vrijdag in het Franse Saint-Brevin-Les-Pins allebei voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap bandstoten geplaatst.

Caudron zette een knalprestatie neer tegen de Duitser Wolfgang Zenkner, de wereldkampioen van 2009. Caudron had slechts vijf beurten nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken met 150-35 en scoorde een reeks van 73. In zijn laatste groepswedstrijd klopte Caudron, meervoudig Europees en Belgisch kampioen, de Fransman Alain Remond met 150-120. Met drie overwinningen uit drie wedstrijden komt de wereldkampioen driebanden als nummer een uit zijn groep.

De regerende Belgische kampioen De Backer, twee keer vicewereldkampioen, verloor in zijn tweede wedstrijd van de Fransman Bernard Villiers, de regerende Franse kampioen, met 150-133. In zijn derde groepswedstrijd toonde De Backer zich de beste tegen de Oostenrijker Arnim Kahofer met 150-119. Danzij deze zege werd De Backer tweede in zijn groep.

De Nederlander Jean Paul de Bruijn zorgde voor de beste prestatie van het toernooi totnogtoe. In zijn tweede wedstrijd klopte hij de Griek Nicolas Gerassimopoulos met 150-9 en dit in amper drie beurten. De Bruijn liet hierbij een reeks van 123 optekenen.

Zenkner won in 2009 de vorige editie van het WK. Hij verraste toen De Bruijn (zilver) en Caudron (brons), die ook deze keer weer de topfavorieten zijn. In 2007 greep Caudron net naast de titel. In de finale bleek toen De Bruijn met 150-106 te sterk.