WESTERLO - AA GENT: 0-0

Rode kaart enige opwindende moment in Het Kuipje

Print
Rode kaart enige opwindende moment in Het Kuipje

Foto: Isosport

Westerlo en AA Gent hebben in de openingswedstrijd van de tiende speeldag 0-0 gelijkgespeeld in Het Kuipje. In een weinig opwindende wedstrijd zorgde enkel de (terechte) rode kaart voor Kenneth Schuermans voor wat opwinding. Door dit gelijkspel blijven AA Gent en Westerlo respectievelijk tweede en derde.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

De thuisploeg kon niet rekenen op ‘Gouden Stier’ Frédéric Gounongbe, de spits ligt enkele weken in de lappenmand met een blessure aan de hamstrings. Kevin Koffi is zijn vervanger, met Aoulad en Lecomte in steun. Bij AA Gent moest Vanhaezebrouck zonder Gershon schuiven met zijn pionnetjes maar hij hield wel vast aan zijn systeem.

Westerlo begon vrank en vrij aan de partij: Apau spurtte voorbij Asare en lepelde de bal voor de voet van Koffi. De spits knalde het leer op de lat. AA Gent liep achter de feiten aan en pas na een kwartier staken de Buffalo’s de neus aan het venster. Kums knalde echter op doelman Van Langendonck. Later kregen we een identiek scenario maar ook nu keilde de Gentse kapitein de bal op de benen van de thuisdoelman. Net voor rust claimde AA Gent nog twee penalty’s maar scheidsrechter Colemonts wuifde het bezoekende protest weg.

Na de matige eerste helft begon AA Gent scherper aan de tweede helft. De Gentse spitsen Depoitre en Pollet zaten echter in de achterzak van de thuisverdedigers. De beste kans was voor de thuisploeg maar Aoulad knalde hoog over. Westerlo moest met tien verder na een forse tackle van Kenneth Schuermans op Asare, maar ook tegen tien man vonden de Buffalo’s geen opening. Dejaegere mikte nog eens op Van Langendonck maar meer zat er niet in. De topper loste de verwachtingen niet in.

Beide ploegen blijven wel bovenaan de stand in de Jupiler Pro League: AA Gent volgt met 18 punten nu op 3 punten van leider Anderlecht, Westerlo heeft nog één puntje minder. Paars-wit komt zondag nog wel in actie en kan dus uitlopen, terwijl Lokeren, KV Oostende en Club Brugge kunnen profiteren van dit scoreloze gelijkspel.

Opmerkelijk:

Ref Laurent Colemonts wuifde maar liefst vier strafschopfases weg: net voor rust konden de spelers van AA Gent Colemonts tot tweemaal toe niet vermurwen, na rust eiste Koffi tweemaal een strafschop. Achteraf bekeken had elke ploeg zeker één strafschop moeten krijgen...

Belangrijkste fases:

2’ - Geweldige rush van Apau op de rechterflank. Hij laat Asare in de kou staan en legt dan af op Koffi. De donkere spits haalt in één tijd uit maar treft de lat. Prima aanval van de thuisploeg.

9’ - Raphael Lecomte gooit de bal in de zestien met zijn rechterpoot. Koffi probeert de bal al vallende door te koppen maar Foket gaan aan de haal met het leer.

13’ - Opnieuw rent Apau zijn rechterflank af. Hij schuift de bal voor de voet van Koffi maar de Ivoriaan kan niet genoeg kracht zetten op het ronde ding. Simpel oprapertje voor doelman Sels. Rafinha zat er goed bij.

19’ - AA Gent steekt voor het eerst de neus aan het venster en meteen is het alarmfase rood bij de thuisploeg. Kums komt vrij voor doelman Van Langendonck maar de Gentse kapitein schiet tegen de thuisdoelman aan.

22’ - David Pollet klampt aan en schiet vanuit een scherpe hoek met zijn linker tegen de benen van doelman Van Langendonck. AA Gent komt beter in de partij na een zwak openingskwartier.

32’ - Asare haalt de achterlijn. Pollet duikt op aan de eerste paal maar hij komt een been tekort. Van Langendonck kan de bal onderscheppen.

40’ - Opnieuw heeft de infiltrerende Sven Kums de openingstreffer aan de voet maar hij trapt met zijn mindere linker op de bene van doelman Van Langendonck. Hein Vanhaezebrouck schudt met het hoofd aan de zijlijn.

43’ - Soumahoro duikt op in de zestien en gaat over het been van Koffi. Scheidsrechter Colemonts durft geen beslissing nemen en beloont de bezoekers dan maar met een hoekschop.

43’ - Kums neemt een afvallende bal op zijn slof en treft al dan niet de bovenarm van Annys. Ook nu durft ref Colemonts de bal niet op de stip te leggen.

49’ - Koffi gaat neer in de zestien na een licht contact met Asare. Ook nu laat scheidsrechter Colemonts zich niet vermurwen. De man in het oranje laat gewoon doorspelen.

58’ - Dorda heeft een goede linker. De linksachter gooit de bal voor de pot na een vrije trap. Koffi klimt hoog maar knikt het leer naast en over.

68’ - Apau gaat zijn lijntje af en dropt de bal aan de tweede paal. Aouald controleert en haalt dan uit met rechts. Hij pegelt de bal hoog over. Dit was de kans voor de thuisploeg om op voorsprong te komen.

70’ - Het licht gaat even uit bij Kenneth Schuermans. De jongeling gaat te driest in op Asare en plat zijn voet tegen het scheenbeen van de Buffalo. Scheidsrechter Colemonts twijfelt niet en geeft de vroegere postbode rood.

82’ - Kavin Koffi schudt een mooie actie uit de pantoffels aan de zijlijn. Hij duikt zo de zestien in gaat dan neer over de voet van Rafinha. Hij valt echter over de eigen voeten en krijgt geel van ref Laurent Colemonts.

88’ - Brecht Dejaegere krijgt de bal niet tegen de touwen. Hij mag vrij schieten maar ook hij raakt niet voorbij doelman Van Langendonck.

90+1’ - Nils Schouterden wordt opgehouden door Rafinha. De thuisploeg krijgt nog een vrije trap. Schouterden krult de bal zelf over het muurtje. Het leer zoeft rakelings over.