Kaká krijgt nieuwe kans bij de Goddelijke Kanaries

Print
Kaká krijgt nieuwe kans bij de Goddelijke Kanaries

Kaka Foto: Photonews

De Braziliaanse bondschoach Dunga heeft zijn selectie voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Argentinië en Japan bekendgemaakt. Opvallend is het wederoptreden van de 32-jarige Kaká, die sinds maart 2013 niet meer mocht aantreden bij de Selecao.

Felipe Scolari, die Brazilië trainde tussen november 2012 en het afgelopen WK, zag Kaká niet als een meerwaarde. De voormalige middenvelder van AC Milaan en Real Madrid, nu bij Orlandi City onderdak, miste zo onder meer de Confederations Cup en het WK.

‘Kaká zal niet meer zijn niveau halen van 2007, toen hij door de FIFA werd verkozen tot speler van het jaar en de gouden bal won, dat staat vast. Maar hij is nog steeds een sleutelspeler bij zijn huidige club Sao Paulo’, verklaarde Dunga zijn keuze.

Kaká tekende afgelopen zomer een lucratief contract bij de Amerikaanse club Orlando City, die echter pas vanaf 2015 in de MLS zal aantreden. Momenteel speelt hij op leenbasis bij zijn thuisclub Sao Paolo.

Naast Kaká maakten eerder ook Maicon, Ramires en Robinho opnieuw hun opwachting bij de Braziliaanse nationale ploeg onder Dunga.