Man steekt zichzelf in brand tijdens betoging

Print
Brussel -

Tijdens een betoging van mensen zonder papieren in Brussel, stak vrijdagmiddag een Libanees zichzelf in brand. De man werd overgebracht naar het militair hospitaal van Neder-over-Heembeek en zou in levensgevaar zijn. Het parket heeft een wetsdokter aangesteld. Er is een onderzoek geopend.

Het incident gebeurde omstreeks 15.00 uur op de Kruidtuinlaan in Brussel. Om een nog onbekende reden, stak een Libanese manifestant zichzelf in brand. De man overgoot zichzelf met een fles benzine en stak het vuur aan met een lucifer.

Andere manifestanten schoten meteen ter hulp om het vuur te blussen, maar konden niet voorkomen dat de man zware brandwonden opliep aan zijn hoofd en zijn handen. De brandweer was een half uur later aanwezig.

De eerste zorgen werden toegebracht in een nabijgelegen hotel, vervolgens werd de man overgebracht naar het brandwondencentrum van het militair hospitaal van Neder-over-Heembeek. Daar zou hij momenteel in levensgevaar verkeren.

Zo’n driehonderd personen zonder papieren betoogden vrijdag in het centrum van Brussel. De mars was een initiatief van de organisatie La Voix des Sans-Papiers.