CSKA Moskou moet drie Europese matchen achter gesloten deuren spelen

Print
CSKA Moskou moet drie Europese matchen achter gesloten deuren spelen

Foto: REUTERS

De Russische voetbalclub CSKA Moskou moet zijn volgende drie Europese thuiswedstrijden achter gesloten deuren spelen, dat heeft de Europese voetbalfederatie UEFA vrijdag beslist. De straf komt er na het wangedrag van de CSKA-supporters tijdens en na de 5-1 verloren wedstrijd in Rome op de eerste speeldag van de Champions League.

Bovendien moet de club een boete van 200.000 euro betalen en mag het geen tickets aan de supporters aanbieden voor de resterende uitmatchen in de poulefase van de Champions League. De strenge straf is het gevolg van ‘racistisch gedrag van de supporters, incidenten in de tribune en het ontsteken en werpen van rookbommen’, staaft de UEFA zijn beslissing.

Concreet zal CSKA dus voor een leeg stadion spelen op 21 oktober tegen Manchester City en op 25 november tegen AS Roma. Mocht de club Europees overwinteren, dan spelen de Moskovieten het eerste thuisduel in de knock-outfase van de Champions League of de Europa League eveneens zonder publiek. Ook de eerste thuismatch in de Champions League tegen Bayern München moesten de Moskovieten afwerken zonder toeschouwers, het gevolg van racistische supporters in de laatste match in de groepsfase van de Champions League van vorig jaar.