Van Aert start bij de beloften

Print
Van Aert start bij de beloften

Foto: PHOTOPRESS.BE

Wout Van Aert staat zondag zeker aan de start van de eerste manche van de Superprestige in het Nederlandse Gieten. De wereldkampioen bij de beloften brak enkele weken geleden zijn sleutelbeen tijdens een training, maar revalideerde snel. Via Facebook maakte hij zelf bekend dat hij zondag terug het veld induikt, niet bij de eliterenners, wel bij de beloften.

Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) kwam enkele weken geleden ten val tijdens een bostraining in Langdorp (Aarschot). Onderzoek in het ziekenhuis bracht aan het licht dat hij een sleutelbeenbreuk opliep. Gelukkig ging het niet om een gecompliceerde breuk en kon hij vrij snel de training op de rollen hervatten. Via Facebook maakte Van Aert vrijdagmiddag bekend dat hij groen licht kreeg van dokter Toon Claes om deel te nemen aan de Superprestige in Gieten.

Van Aert zal dit jaar bij de profs deelnemen in de BPost Bank Trofee, maar start in de Wereldbeker, een aantal Superprestigewedstrijden en het WK wel nog in zijn leeftijdscategorie. Zondag kiest hij er voor om bij de beloften te starten en zal hij dus geen strijd leveren met generatiegenoot Mathieu van der Poel, die vorig jaar won in Gieten bij de beloften en deze keer de profkoers rijdt.