Standard kan over Enoh beschikken in topper

Print
Standard kan over Enoh beschikken in topper

Standard Luik kan zondag in de topper van de tiende speeldag in de Jupiler Pro League tegen Club Brugge eindelijk een beroep doen op de Kameroense international Eyong Enoh. De Luikenaars ontvingen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) immers de bevestiging dat zijn transfer van het Turkse Antalyaspor door de Wereldvoetbalbond FIFA werd goedgekeurd. Dat meldde Standard vrijdag.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De 28-jarige middenvelder arriveerde meer dan een maand geleden op Sclessin, maar was niet speelgerechtigd omdat de Turkse bond de transfer blokkeerde. Enoh werd bij het naar tweede klasse gedegradeerde Antalyaspor niet meer betaald en liet daarop zijn contract ontbinden. De Turkse bond was het daar niet mee eens en hield de overgang een tijdlang tegen. Een rechter in de FIFA-commissie voor spelersstatuten dacht er echter anders over en keurde de transfer naar de Belgische vicekampioen goed. ‘We willen de Belgische bond bedanken voor de steun tijdens deze procedure’, aldus de Luikenaars.

Enoh (ex-Ajax) speelde 39 interlands voor zijn land en scoorde daarin twee keer. Op de voorbije Wereldbeker in Brazilië werd hij met Kameroen in de groepsfase uitgeschakeld.