Recidiverende inbreker krijgt 32 maanden cel

Print
Recidiverende inbreker krijgt 32 maanden cel

Foto: Getty Images/Comstock Images

De 28-jarige Bart M. is vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 40 maanden cel, waarvan 8 maanden met uitstel, en 1.000 euro boete met uitstel voor 28 inbraken en 14 inbraakpogingen. In februari 2010 was hij nochtans al eens tot 18 maanden cel veroordeeld voor diefstallen. In Neerpelt probeerde hij op één nacht, van 18 op 19 december 2013, vier woningen binnen te dringen.

De twintiger sloeg telkens met een steen of klinker een raam stuk om zo huizen en gebouwen binnen te geraken. Verder brak hij toegangsdeuren open of lichtte hij ze uit hun hengsels. In het politiekantoor van de zone Hazodi stampte hij in januari dit jaar tegen de deur van het wachtlokaal om te kunnen vluchten. Hij zat daar in afwachting van ophaling door de politie van Lommel.

Naar eigen zeggen gebruikte de man per dag een gram speed en soms wiet of heroïne daarbij. Tussen einde september 2013 en 10 januari 2014 trok hij op rooftocht door Lommel, Turnhout en Neerpelt. Hij had het telkens vooral op geld gemunt.

Het onderzoek naar de reeks inbraken heeft heel wat gevergd en de gerechtskosten zijn dus niet mals, want Bart M. moet maar liefst 22.350 euro ophoesten. Vier burgerlijke partijen kregen in totaal 9.000 euro schadevergoeding toegewezen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio