Leerlingen zetten zich in voor bejaarden en zieken

Print

Foto: Lucienne Sleurs

Hamont-Achel - Op donderdag 2 oktober hadden de leerlingen van Wico Campus Salvator Hamont hun jaarlijkse bezinningsdag. De derdejaars zetten hun beste beentje voor bij mensen van de plaatselijke kern van CM ziekenzorg Hamontlo.

Op donderdag 2 oktober was er de jaarlijkse bezinningsdag van Wico Campus Salvator. Voor de derdejaars was het thema 'Een namiddag belangeloze inzet'.
Zo werden er bezoekjes gebracht door enkele leerlingen aan de bejaardentehuizen van Achel, Overpelt en Hamont . Anderen gingen naar de kringwinkels in Peer en Neerpelt en weer anderen gingen in een huis van St--Oda in Achel.

Na overleg met de plaatselijke werking van CM Ziekenzorg Hamontlo over de mensen die er baat bij hadden ging een leerkracht zoals ieder jaar op voorhand een bezoekje brengen bij de hoogbejaarden en chronische zieken om te kijken wat de leerlingen voor hen konden betekenen .
De meeste leerlingen gingen bij de mensen van ziekenzorg in huis om o.a. de zomerbloemen op te ruimen of een kaartje te leggen of een babbeltje te slaan

De bedoeling van deze namiddag is om de jeugd vooral wat extra sociale bagage mee te geven en voor de ouderen en eenzame mensen is dat een geweldig jaarlijks initiatief


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio