Van Asbroeck naar Belkin, Wynants krijgt nieuw contract

Print
Van Asbroeck naar Belkin, Wynants krijgt nieuw contract

Foto: foto Marc Van Hecke

Brussel -

Tom Van Asbroeck ruilt Topsport Vlaanderen-Baloise voor het Nederlandse Team Belkin. De 24-jarige renner zette zijn krabbel onder een verbintenis voor twee seizoenen. Maarten Wynants tekende voor dezelfde periode bij, zo maakte de World Tour-ploeg vrijdag bekend.

Van Asbroeck, momenteel eerste in de UCI Europe Tour ranking, werd ook gelinkt aan Cannondale, maar kiest nu toch voor Belkin. De Oost-Vlaming rijdt al een heel seizoen op hoog niveau. Zo werd hij in maart onder meer tweede in Nokere Koerse en was hij ook in het najaar diverse keren dicht bij een zege. De 24-jarige Belg werd in september nog tweede in de GP Jef Scherens. Twee keer won Van Asbroeck dit jaar. Hij was de sterkste in de vierde etappe van de Ronde van Wallonië en schreef de Cholet-Pays De Loire op zijn naam.

‘Ik ben super blij’, stelt Van Asbroeck. ‘Ik wil mezelf graag ontwikkelen en daar is dit de ideale ploeg voor. Ik heb van Nico Verhoeven uitleg gekregen over hoe het team werkt en dat klonk heel goed. Het is een groot voordeel dat bijna iedereen Nederlands praat. Ik ben mijzelf nog een beetje aan het ontdekken als renner. Ik ben nu vooral een sprinter, maar wil mij ook graag als klassieke renner profileren.’

Verhoeven kijkt uit naar de samenwerking met Van Asbroeck. ‘Als ploeg zoek je altijd naar winnaars. Tom heeft dit seizoen een aantal keer gewonnen, maar vooral zijn regelmaat spreekt aan. We denken dat hij bij ons nog beter kan worden, aangezien bij Topsport Vlaanderen-Balois alle renners de vrijheid kregen om voor zichzelf te rijden. Volgend seizoen krijgt Tom bij ons echt ondersteuning. Tom is een leeftijdsgenoot van Moreno Hofland. Beiden zijn ook vergelijkbare renners. Ze zijn rap in een sprint, maar staan ook in de klassiekers hun mannetje. Ze kunnen elkaar sterker maken.’

Voorts komt de Nederlander Timo Roosen (21) over van het Rabobank Development Team en zijn de contracten van diens landgenoten Rick Flens, Maarten Tjallingii (één jaar), Robert Wagner en de Belg Maarten Wynants (twee jaar) verlengd. De 32-jarige Limburger rijdt sinds 2011 (toen Rabobank) in Nederlandse loondienst.