Lambert: ‘Terugkeer Benteke geeft heel Aston Villa enorme boost’

Print
Lambert: ‘Terugkeer Benteke geeft heel Aston Villa enorme boost’

Foto: AFP

Christian Benteke vierde maandag zijn wederoptreden bij Aston Villa na zes maanden blessureleed. In de U21-wedstrijd tegen Bolton speelde hij ruim een uur en trof meteen raak. ‘De terugkeer van Christian geeft iedereen een enorme boost. Je merkt al meteen het verschil op training bij de andere jongens’, zegt coach Paul Lambert vrijdag op de teamwebsite.

De 23-jarige Benteke scheurde begin april zijn achillespees en miste daardoor onder meer het WK. Nu de topspits weer fit lijkt, maakt hij mogelijk dit weekend zijn comeback op het hoogste niveau. Aston Villa ontvangt zaterdag in Villa Park het Manchester City van Vincent Kompany.

‘Als alles vandaag in orde is en hij voelt zich goed, dan neem ik hem zeker op in de kern’, zegt Lambert. ‘Hij heeft de beloftenmatch van maandag goed verteerd en heeft de rest van de week kunnen trainen.’ Volgens de coach van The Villans zal Benteke meteen weer in de armen van de fans worden gesloten. ‘Ik ben er zeker van dat hij een fantastische welkom krijgt.’