Standard dient geen klacht in tegen omstreden Feyenoord-doelpunt

Print
Standard dient geen klacht in tegen omstreden Feyenoord-doelpunt

Foto: EPA

Standard Luik heeft beslist om bij de Europese Voetbalbond UEFA geen klacht in te dienen tegen het omstreden eerste doelpunt dat Feyenoord donderdag scoorde in de wedstrijd tegen de Luikenaars op de tweede speeldag in groep G van de Europa League. Dat maakte Standard vrijdag bekend.

Bij dat doelpunt was het niet duidelijk te zien of er een Feyenoord-speler de inworp van Nelom raakte, vooraleer het leer nogal stuntelig over Kawashima in doel verdween. Als er effectief niemand de bal zou geraakt hebben, gaat het om een ongeldig doelpunt. Standard-voorzitter Roland Duchâtelet reageerde na de wedstrijd furieus en dreigde ermee naar de UEFA te stappen. Een dag later zien de Rouches af van dat plan. ‘De scheidsrechters hebben bevestigd dat de bal nog door een Feyenoord-speler aangeraakt werd. Het gaat dus om een verkeerde beoordeling van de situatie, niet over een foutieve toepassing van het spelreglement. Op basis daarvan zal er door onze club geen enkele klacht neergelegd worden’, klonk de mededeling van de Rouches.

Standard ging uiteindelijk met 2-1 onderuit in De Kuip. Na twee speeldagen staan ze in groep G met drie punten op de gedeelde tweede plaats. Op de derde speeldag (23 oktober) gaan ze op bezoek bij groepsleider FC Sevilla.

Lees meer over Standard Luik