Seks & Relaties

Nieuwe dating-app is 'alleen voor mooie en rijke mensen'

Print
Nieuwe dating-app is 'alleen voor mooie en rijke mensen'

Foto: Google Play

De nieuwe datingapplicatie ‘Luxy’ is een chatomgeving waar je enkel de rijkste en mooiste mensen terugvindt. Net als ‘Tinder’ brengt het mensen met dezelfde interesses met elkaar in contact, maar ‘Luxy’ zou volgens de woordvoerder niet toegankelijk zijn voor mensen met weinig geld.

‘Tinder’ is ondertussen een bekende dating-applicatie geworden, waar gebruikers anoniem het profiel van andere gebruikers kunnen bekijken. Wie je leuk vindt, sleep je naar rechts, wie jou niet aanspreekt, sleep je naar links. Als je door een andere gebruiker ‘geliked’ wordt, is er een match en kan je met elkaar chatten.

Volgens de CEO van ‘Luxy’, wiens naam nog niet bekend is gemaakt, werkt ‘Luxy’ op dezelfde manier als ‘Tinder’, op één belangrijke uitzondering na: deze dating-app is in staat om arme en lelijke mensen uit te sluiten. Enkel gebruikers uit rijke kringen, zoals CEO’s, miljonairs, modellen, beroemdheden, dokters, advocaten en succesvolle mensen, melden zich hier aan en zoeken contact met elkaar.

Volgens Darren Shuster, de woordvoerder van ‘Luxy’, is het gemiddelde inkomen van de gebruikers zo’n 200.000 dollar, wat neerkomt op bijna 160.000 euro. ‘Bovendien worden diegenen die zich financieel niet kunnen onderhouden van de app verwijderd', zegt Shuster.

Wanneer de gebruikers een profiel aanmaken, moeten ze na het aangeven van hun hobby’s –waar ze kunnen kiezen uit ‘gourmet dining’ en ‘racquetball’- ook hun favoriete merken opsommen en een benadering geven hun jaarsalaris. Vervolgens word je gelinkt aan mensen met een gelijkaardig profiel. Voorlopig moeten de deelnemers nog op elkaars eerlijkheid rekenen, want een systeem waarbij de ingevulde gegevens gecontroleerd worden, is er nog niet.

Niet te missen