Yvonne op vrijdag

'Ging uw man akkoord met al dat bloot in Danni Lowinski?'

'Ging uw man akkoord met al dat bloot in Danni Lowinski?'

Beste Nathalie. Ik moet zeggen dat gij een goed voorkomen hebt. Dat halflang bruin haar staat u schoon. En hoe gij presenteert in ‘Beste Kijkers’? Ge doet dat graag, dat kunt ge op uw gezicht aflezen, zo stralen. Maar blond moet ge uw haar nooit meer verven, meiske. Dat hebt ge nu zelf toch ook wel gezien toen ge Anne De Baetzelier imiteerde in ‘Tien Om Tegen De Sterren Op Te Zien’. Dat was het niet, hé.

Hoe ge Anne nadeed, vond ik trouwens prachtig. Maar voor de rest vind ik die imitaties zo interessant niet. Waarom de mensen hun oneffenheden nog eens extra in de verf zetten? Zolang dat niet te ver gaat, doet ge wat ge wilt, maar pas er toch maar mee op. Alhoewel ik het ook wel weer knap vind hoe gij al die typetjes instudeert, ge zijt heel creatief.

Waar gij voor moet oppassen, is uw huwelijk. Zo twee acteurs bijeen, da’s geen goede zaak.

Jullie hebben te veel occasie. Weet ge wat dat betekent, meiske? Jullie spelen altijd maar met andere acteurs samen en hebben dus veel meer kans om verliefd te worden op iemand dat te riskant. Ging uw anders. Persoonlijk vind ik dat te riskant. Ging uw man eigenlijk akkoord met al dat bloot in ‘Danni Lowinski’? Bij mijne man was het vroeger niet waar geweest. Hoeveel huwelijken zijn er trouwens tegenwoordig tussen al die acteurs? Maar ge ziet het, ze gaan bijna allemaal vaneen.

Nathalie, ik heb u ook horen zingen op televisie en dat vond ik echt prachtig. Misschien kunt ge dat eens doen in dat Thais restaurant van u om wat extra volk te lokken. Alhoewel, ik heb in ‘Volt’ gezien dat ge het daar druk genoeg hebt, ook al verdient ge er niks aan. In Antwerpen geraak ik niet meer, dus persoonlijk een goeiedag komen zeggen, lukt niet. Zo erg vind ik dat eerlijk gezegd niet, want ik ben geen fan van al dat pikant Thais eten. Maar ge moet u niet aangevallen voelen, want Duitse of Oostenrijkse kost is bijvoorbeeld ook niks voor mij. Veel te vet en ik ben er eens een keer goed ziek van geweest.

Enfin Nathalie, gij zijt eigenlijk toch wel van alle markten thuis hé? Ik was dat vroeger ook, nu kan ik vaak niet meer volgen met al die nieuwe gezichten en al die programma’s op televisie. Maar met u, zo’n sympathiek meiske, zou ik best kunnen opschieten.

Doe zo voort!

Liefs, Yvonne

Elke week schrijft de 101-jarige Yvonne Daemen uit Hasselt een brief aan een bekende Vlaming.

Yvonne verblijft in het rusthuis, waar ze elke dag trouw naar ‘Familie’ en ‘Mooi En Meedogenloos’ kijkt. Maar speciaal voor HBvL2 zapt ze ook doorheen de rest van televisieland, en geeft ze haar eigengereide kijk op onze tvpersoonlijkheden.