‘Islamitische staat verkoopt vrouwen op de markt’

Print
‘Islamitische staat verkoopt vrouwen op de markt’

Foto: Imagedesk / imagedesk

De Islamitische Staat hanteert al enkele maanden een opvallende overwinningstactiek. Wanneer ze een dorp zijn binnengevallen geven ze de overlevenden de keuze: de kogel of zich bekeren. Voor de meesten betekent dat de eerste optie, al zijn er heel wat vrouwen die weigeren te bekeren en toch de dans der doden ontspringen. De Islamitische Staat heeft er namelijk een lucratief zaakje van gemaakt om vrouwen te verkopen de markt.

Eén officier getuigde eerder al dat hij vrouwen met een prijskaartje rondom hun nek op de markt zag staan. Het waren gegijzelden door IS, die werden doorverkocht aan mannen die zich bekeerden tot de Islamitische Staat. In totaal zouden er zo al 2.500 vrouwen een nieuw lot als (seks)slavin tegemoet zijn gegaan. Al gebeurt dergelijke verkoop niet voordat een legertje IS-militanten de dames in kwestie eerst verkracht hebben.

De vrouwen die toch beslissen om zich te bekeren staat geen beter lot te wachten. Zij krijgen te horen dat hun huwelijk voor het geloof van IS onwettig is, waarop ze opnieuw worden ‘uitgehuwelijkt’ aan een IS-strijder en daar opnieuw moet dienst doen als seksslavin.