Week van de Verbondenheid in Tessenderlo

Print
Tessenderlo - Mensen bij elkaar brengen is een verrijking voor de samenleving. In dat kader werden alle medioren en senioren vanaf 58 jaar en hun partner uitgenodigd voor de 'Langste Eettafel'. Daarom organiseerde het OCMW van Tessenderlo op woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 oktober per dag een maaltijd voor 200 personen.

Dat het sociaal contact tussen de mensen door de jaren veranderde leidt geen twijfel. Het drukke bestaan zorgt er vaak voor dat mensen een eenzaam leven gaan leiden. Tijdens de Week van de Verbondenheid is het de bedoeling om mensen bij elkaar brengen.

In Tessenderlo gebeurde dit onder het moto van 'de langste tafel'. In de zaal van het OCMW werd een eetmaal aangeboden aan een betaalbare prijs. Het was de bedoeling om de mensen te laten plaatsnemen zodat de tafelbuur een nobele onbekende was maar dat er tijdens het tafelen nieuwe contacten zouden gelegd worden.

vrijwilligers zorgden er voor dat niemand te klagen had. Uit de conversaties was op te maken dat niet alleen het eten lekker was maar dat ook het sociale aspect een meevaller was.


Vooral dankzij de inzet van de vele vrijwilligers is het dit jaar weer weer mogelijk gemaakt en ten volle geslaagd, waarvoor een dikke merci….

Foto`s :Caterina Ales
Tekst : Boons Marcel


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio