Veertien maanden cel voor fraudeur die voor 200.000 euro tankte

Print
Veertien maanden cel voor fraudeur die voor 200.000 euro tankte

Bouts NV in Hasselt. Foto: Google Street View

Hasselt - De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een gevangenisstraf van 14 maanden opgelegd aan Sahin K. omdat hij op grote schaal brandstoffraude pleegde met tankkaarten die via een vennootschap waren aangevraagd bij brandstoffenhandel Bouts NV uit Hasselt.

Via de Brusselse vennootschap Bouwconcept Ramen BVBA werden twee tankkaarten aangevraagd bij Bouts waarmee in 2012 op amper drie weken tijd voor 263.000 euro diesel werd getankt. Sahin K. tankte om de twintig minuten met tankwagens en een bestelwagen waarin een grote tank was gebouwd. De brandstofhandelaar kreeg argwaan toen een station op een zondag volledig was leeggepompt. Dat was nog nooit eerder gebeurd. De politie betrapte Sahin K. toen hij diezelfde zondag nogmaals probeerde te tanken met de tankkaarten.

Na de tankbeurten werd op 7 augustus de slapende vennootschap door de rechtbank van Brussel failliet verklaard en bleef de brandstoffenhandel achter met de onbetaalde facturen, intresten en andere kosten.

De rechtbank veroordeelde Sahin K. bij verstek tot een gevangenisstraf van 14 maanden, een geldboete van 1.200 euro en een provisionele schadevergoeding van 50.000 euro voor brandstoffenhandel Bouts. Vandaag is het bij Bouts niet meer mogelijk om met een tankkaart zo’n grote hoeveelheden brandstof te tanken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio