De Vikingen in CC Adelberg

Print
De Vikingen in CC Adelberg

Foto: Sylvie Lodewijks

Lommel - Aan de hand van rijk geïllustreerd beeldmateriaal word je ondergedompeld in het Viking- tijdperk en neemt docent Erwin Claes je mee op ontdekkingstocht door de wereld van de Vikingen. Op 13/11, 20/11, 27/11, 4/12 van 19.30 tot 22 uur in CC Adelberg.

“Verlos ons, Heer, van de furie van de Noormannen”. Met die wanhopige smeekbede luidde een monnik in Lindisfarne het woelige tijdperk van de Vikingen in. Als een allesverwoestende orkaan raasden plunderende legers van Noren, Zweden en Denen tussen de negende en elfde eeuw over de welvarende steden en kloosters van het toenmalige Europa. Toch waren de Vikingen veel meer dan de horde nietsontziende barbaren die de kroniekschrijvers er vaak van maakten. Met hun technisch perfect gebouwde schepen slaagden zij er als eerste in om van Europa naar Noord-Amerika te varen. Ze ontdekten en koloniseerden tot dan onbekende landen als de Faeröer, IJsland en Groenland, en bouwden er voor die tijd verrassend democratische samenlevingen uit. In Oost-Europa stichtten ze een handelsrijk met als hoofdstad het hedendaagse Kiev en legden zo de basis voor wat nu Rusland en Oekraïne is. Ondernemende handelaars uit Scandinavië trokken zelfs helemaal naar de Kaspische Zee en Bagdad om er handel te drijven met het Nabije en Verre Oosten.
Aan de hand van rijk geïllustreerd beeldmateriaal word je ondergedompeld in dit fascinerende tijdperk en neemt docent Erwin Claes je mee op ontdekkingstocht door de wereld van de Vikingen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio